CÉGISMERTETŐ


A külkereskedelem '80-as évek végén bekövetkezett liberalizációját követően az 1989-ben alapított cégünk folyamatosan vállalta fel a közvetlen külkereskedelmet bonyolító vállalkozások tevékenységének vámtechnikai kiszolgálását.
A helyi és távoli cégek külkereskedelmi forgalomnövekedése folyamatos szakmai fejlődést, optimális létszámfejlesztést és a teljes körű vámszakmai szolgáltatásnyújtáshoz elengedhetetlen tárgyi beruházások megvalósítását követelte cégünktől.

Vámudvari keretek között 1993 óta folytatjuk vámügynöki tevékenységünket, jelenlegi telephelyünkön 1995 óta szolgáltatunk partnereinknek.

A folyamatosan növekvő forgalom valamint az EU csatlakozást megelőzően a vámszakma bibliájának tartott 1996. évi C Tv. szabályrendszere döntéshelyzetet teremtett, melynek eredményeként a tulajdonosok a vám üzletágra önálló céget hoztak létre PINTÉR VÁM Kft. néven. E cég kizárólag vámszolgáltató tevékenységet folytatott és folytat jelenleg is. Az anyacégből jogutódként átalakult cég a PINTÉR TEAM Kft vasúti szállítmányozási, ingatlanhasznosítási, ingatlan bérbeadási fő tevékenységekre specializálódott.

A megbízói kör bővülésével 1999-et követően az országban több telephelyen nyitott ügynökségünk vámügynöki irodát mely irodák a nagykőrösi központi telephelyen működő vámszolgálat igénybevételével vagy egyszerűsített engedélyek révén helyben látták és látják el az export - import vámkezelési tevékenységet.
A forgalomnövekedésből származó bevétel növekedés eredményeként az elmúlt 15 évben lehetőségünk nyílt új beruházások megvalósítására, így mára a vasúti szállítmányozási tevékenységünket saját tulajdonú iparvágányszakaszon végezzük, felépült egy a vasúti és egy a közúti forgalomhoz kapcsolódó raktárcsarnok melyek belföldi-, közvám,- és áfa-raktárként is funkcionálnak.

Az Európai Unióhoz történő csatlakozás nem érte felkészületlenül cégünket.
Mivel meghatározó partnereinkkel együttműködésünk teljes vámügyi képviseletre kiterjedő és hosszú távú szerződések keretei között történik , így tervezhető volt a forgalom mértéke 2004.05.01.-ét követően.
Cégünk vezetése felismerte, hogy a csatlakozásig jellemző egyenes vonalú fejlődés a vám üzletágban többé nem biztosítható, de a forgalomtervezethez mérten végrehajtott racionalizálásnak valamint egyéb a logisztikai szolgáltatói tevékenység körébe sorolható feladat felvállalásának köszönhetően vámügynöki szolgáltatásainkat stabilan és a mai napig gazdaságilag eredményesen végezzük.

Megbízóink valamint a Vám és Pénzügyőrség a csatlakozás körül a vámszolgáltatások területén érzékelhető bizonytalanságok ellenére továbbra is támogatásukról és bizalmukról biztosították cégünket, ennek köszönhető, hogy vámügynöki tevékenységünket folyamatosan állandó vámfelügyelet mellet, teljes körű vámszolgáltatással végezhetjük. Ezt a tényt a PINTÉR VÁM Kft szakmai elismeréseként éljük meg, s ez az elismerés biztatás minőségi munkánk folytatására, kapcsolataink kiszélesítésére és új feladatok felvállalására, melyekkel segíthetjük jelenlegi és jövőbeli megbízóink gazdasági tevékenységét.

A látogatók száma 2007.02.11-től:  |  Összesen:288715  |  Ma:50  |  Jelenleg:1  |  statisztika
  webmester Email design by © Ceglédinfo